Navigatie

15-22 september 2017.

7- Daagse Stilte-Detox-Yoga Retraite .

Artikel 1 van 1
€ 895,00 (inclusief 21% BTW)

Tijn Touber, Juno Burger en Irene Sportel nemen je mee de stilte in. Zeven dagen lang hoef je niets anders te doen dan jezelf zijn. Je hoeft niet te praten, leuk te doen, aardig gevonden te worden of succesvol te zijn... Hoe minder je doet, hoe meer je bent. In de stilte kom je vanzelf thuis in het oog van de orkaan: de stille ruimte achter je gedachten en conditioneringen. Je maakt contact met je oorspronkelijke blauwdruk, weet weer wie je bent en wat je te doen staat en krijgt toegang tot het helende en inspirerende veld dat ons allen met elkaar verbindt. Tijdens deze retraite wordt er door de deelnemers niet gesproken.

Programma

 • 07:30-08:30: Hatha Yoga
 • 08:30-09:00: Meditatie
 • 09:00-09:30: Ontbijt
 • 09:45-11:15: Stiltewandeling
 • 11:15-12:15: Me-Time
 • 12:15-12:45: Meditatie
 • 13:00-14:00: Lunch
 • 14:00-15:30: Siesta
 • 15:30-16:30: Inspiratieklas
 • 16:30-17:30: Me-Time
 • 17:30-18:30: Yin Yoga
 • 18:30-19:30: Diner
 • 19:30-20:00: Meditatie

Na een lichte avondmaaltijd op de dag van aankomst wordt de stilte ingeluid, waarna er door de deelnemers gedurende de rest van het programma niet meer gesproken.

Iedere ochtend start je met een Hatha yogales van Irene en mediatie met Tijn. Na de les heb je bewuste stille Me-Time waarin je jezelf ontvankelijk maakt om je door de stilte te laten inspireren en aangereikte tools in de stilte te benutten. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijke meditatie en na de lunch en siesta maak je een stiltewandeling als je daar zin in hebt.

Iedere middag delen Tijn en Juno tijdens de inspiratieklas inzichten en technieken die je tijdens de retraite kunt gebruiken om je geest tot rust te brengen, goed te aarden en je energie vrijer te laten stromen. Ook krijg je tools aangereikt die je kunt gebruiken om om te gaan met wat zich in de stilte in je bewustzijn aandient. Naast de geleide mediaties en begeleiding tijdens de yogalessen is dit het enig moment waarop er door de begeleiders wordt gesproken, de deelnemers zijn de hele week in stilte. Je sluit iedere dag af met een gemeenschappelijke meditatie.

Tijdens de retraite kun je op verschillende momenten een persoonlijke energetische clearing van Juno ontvangen die je helpt om oude spanning los te laten maar welke je ook ondersteunt in het detox proces, zowel, fysiek, emotioneel als mentaal (bij de prijs inbegrepen).
Na het ontbijt op de dag van vertrek verbreken we de stilte waarna ruimte is om woorden te geven aan je ervaringen.

Detox & Voeding 
Chef Conan Luidens gaat deze week voor je koken! Gedurende de retraite eet je bezielde, medicinale voeding waarvan je systeem gaat juichen, tot rust komt en je ontgift. Je eet geen vlees, zuivel, brood en suiker en drinkt geen koffie. Alle producten zijn van biologische kwaliteit.

Accommodatie
Het voormalige kuuroord Chateau Frandeux in de Belgische Ardennen is een krachtige, spirituele plek. Een groot bos en twee verstilde meertjes behoren tot het landgoed. Het is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Er zijn een- of tweepersoonskamers waarvan een aantal met eigen douche en toilet. In het château is een Finse sauna aan het meer, een infrarood sauna en een zonnebank aanwezig. Verder zijn er diverse behandelruimtes, twee sfeervolle gemeenschappelijk ruimtes met majestueuze open haarden en een prachtige ruimte voor groepsactiviteiten. Direct rondom het gebouw ligt het landgoed van zo'n 25 hectare. In de bossen staan eeuwenoude eiken, beuken en platanen. Hier vind je vossen, herten, hermelijnen en everzwijnen.

Begeleiding
Tijn Touber is auteur, muzikant en meditatieleraar. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn heeft inmiddels 6 boeken op zijn naam staan, schrijft columns, interviews en verhalen voor Ode en Happinez.

Juno Burger is energetisch therapeut en publiceert artikelen over het compassievolle hart. Hij gebruikt bewust de tijd met zichzelf, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen waar hij komt om uit te vinden waar hij kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. Zo is hij in de loop der jaren steeds meer beschikbaar geworden voor de diversiteit van het leven zelf. Deze beschikbaarheid is wat hij jou biedt. Een energetische ruimte waarin spanning zich kan ontladen zodat energie in jou vrijer kan stromen. Met deze 'bandbreedte' kan hij een enorme diversiteit aan energieën van mensen, ruimtes en situaties voelen en laten zijn. In de afgelopen jaren heeft hij duizenden huizen en mensen energetisch gereinigd en daarmee is een schat aan ervaring gegroeid. Die helpt niet alleen om wat vast zit in beweging te zetten of wat chaotisch is weer rustig te maken. Door de vele vlieguren is hij in staat om je uit te leggen hoe je dit zelf kunt doen en daarmee heb je een tool in handen om magisch en moeiteloos te leven!

Irene Sportel is yogadocente en arts. Na 3 jaar te hebben gewerkt als arts, had ze behoefte aan verandering, verdieping van haar yoga practice en avontuur en vertrok naar Australië. In Byron Bay deed ze de ISHTA yoga opleiding (Hatha yoga). Na haar terugkomst geeft ze, naast haar werk als jeugdarts, met veel passie yogalessen (Hatha Flow en Yin/Yang) in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en tijdens retraites. Daarnaast verdiept ze zich in Shin-do, een Tibetaanse Energetische Healing techniek. In al haar bezigheden staat afdalen centraal; afdalen van het hoofd naar het hart. Om je bewustzijn te verruimen en de ontgifting te stimuleren zijn er gedurende het programma verschillende momenten waarop we yoga en meditatie beoefenen begeleid door Irene. Haar lessen zullen een mix zijn van verschillende yogastijlen (Hatha, Vinyasa, Yin). De asana's (yoga houdingen) zullen worden omlijst met meditatie oefeningen en pranayama (ademhalingsoefeningen) gevolgd door de onmisbare eindontspanning.

Massages
Tijdens de retraite is Veronique Levadou op locatie beschikbaar voor verschillende soorten massages die het proces van de retraite perfect ondersteunen. Ten slotte is je huid het grootste orgaan van je lichaam! De massages zijn niet in de prijs van de retraite inbegrepen en boek je rechtstreeks bij Veronique, vooraf of tijdens de week.

Tarief*

 • Basisprijs: 2-persoonskamer met gedeelde douche/toilet: €895
 • Toeslag 2-persoonskamer met eigen douche/toilet: €100
 • Toeslag 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet €150
 • Toeslag 1-persoonskamer met eigen douche/toilet: €200.
 • Gespreid betalen zonder rente is mogelijk: aanbetaling €250, restant in gelijke termijnen tot aan 1 september 2017.
 • * Alle prijzen zijn per persoon, inclusief BTW, accomodatie, eten en drinken, exclusief transport van en naar de retraitelocatie en massages.
 • Annuleringsvoorwaarden retraite:
  • ​De aanbetaling bij boeking is €250, die is 'non refundable’, of je nu in termijnen of in één keer betaalt.
  • ​Bij annulering:
   • tot 6 maanden voor de start van de retraite: 100% van het restant (prijs -/- €250 aanbetaling) retour.
   • Tussen 3 tot 6 maanden voor de start van de retraite: 50% van het restant (prijs -/- €250 aanbetaling) retour.
   • korter dan 3 maanden voor de start van de retraite: 0% van het restant (prijs -/- €250 aanbetaling) retour.
© 2011 - 2017 RealEase :: Energiewerk van Juno Burger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel