Navigatie

Alles inclusief.

Vorige Artikel 54 van 62 Volgende

Iedere maand schrijf ik in mijn nieuwsbrief een column over de paradox van het compassievolle hart. Mijn idee is om ze over een tijdje te bundelen en uit te geven als een boek. Ik denk nooit na over wat ik ga schrijven. Meestal is er inspiratie door wat ik meemaak en schrijft het verhaal zichzelf. Maar deze keer niet. Er diende zich niets aan: geen idee, onderwerp of inspiratie. ‚Komt wel’, dacht ik, gaat wel vaker zo. 

Toen in vanmorgen opstond was het nog steeds blanco. Dan maar bewust afstemmen wat de bedoeling is. ‚Wat wil er geschreven worden?’ vroeg ik aan het leven. ‚Alles inclusief’ was het overduidelijke antwoord. Mijn hele levenshouding is alles inclusief. Ik wil zoveel mogelijk aspecten van het leven bewust ervaren en omarmen. Ze laten bestaan, de ruimte geven zonder ze persoonlijk te nemen of te fixen. Bij ‚alles inclusief’ hoort vanzelfsprekend ook de constatering dat er geen enkele inspiratie was om over te schrijven. 

Als ik daartegen in verzet zou zijn zou ik verkrampen en vanuit angst dat er niets op papier zou komen druk op zoek zijn naar onderwerpen om over te schrijven. In plaats daarvan nodigde ik het niet weten uit, observeerde bewust alle geassocieerde emoties, gevoelens, gedachten en fysieke sensaties en liet ze zijn. Het gevolg; een column diende zich aan en werd geschreven!

© 2011 - 2019 RealEase™ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel