Navigatie

29 maart - 4 april 2020 .

(FULLY BOOKED) 7- Daagse Stilte-Detox-Yoga Retraite (Mandali-Italië) 29 maart - 4 april 2020 .

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 1.090,00 (inclusief 21% btw)

Welkom in de stilte.
In een wereld die met de minuut luider, drukker en veeleisender lijkt, is stilte het nieuwe goud; schaars, waardevol en uiteindelijk onbetaalbaar. Alleen stilte brengt je terug naar de plek waar je het meest naar verlangt: de oorspronkelijke bestaansgrond van je ziel. Herinner je je de tijd dat je leven zorgeloos was? Dat je naar de lucht kijkt en je beseft hoe mooi het leven is? Een tijd waarin je niets hoeft te doen om gelukkig te zijn en je springlevend te voelen? Stilte brengt je daar. In stilte herinner je je opnieuw dat alles waar je naar streeft al lang aanwezig is. Alle liefde, vreugde, schoonheid, geluk, vrijheid, kracht en wijsheid hebben je nooit verlaten. Ze zijn er altijd geweest, hebben voortdurend met je meegereisd, direct achter je drukke gedachten. Keer terug naar deze stilteplek en geef je oorspronkelijke kwaliteiten en krachten opnieuw zuurstof en bewegingsruimte.

Tijn en Juno organiseren al decennia stilteretraites en zijn zodoende experts geworden in het creëren van een veilige en helende omgeving. Stilte brengt je terug naar je oorspronkelijke bron en veilige thuishaven. Maar de schoonheid van de stilte is ook dat het je schaduwstukken de ruimte geeft om in- en aan het licht te komen. Je draagt ze voor het grotendeels onbewust met je mee, maar ze remmen je af. Ze creëren geluid, emoties, angst en onrust.

De retraites van Juno en Tijn zijn zacht en ontspannen en faciliteren daardoor diepe transformatie. Je hoeft niet uren in pijnlijke houdingen te zitten, je hoeft niets te doen tijdens de bewust ingelaste lummeltijd. In de loop der jaren ontdekten ze dat het bewust samen zijn met anderen in stilte de basis voor een transformerende ervaring is. Je kunt volledig jezelf zijn in het gezelschap van anderen die dat ook zijn. Sociale maskers vallen weg en harten zijn werkelijk open.

De enige drie mensen praten zijn Juno, Tijn en Daphne tijdens de geleide meditaties en yogalessen. Juno en Tijn delen in de dagelijkse inspiratieklas verhalen, technieken, methoden en ervaringen met je die je helpen om je ter herinneren aan je oorspronkelijke zelf. Vanwege het internationale karakter van deze retraite is de voertaal in deze spreektijd van de begeleiders Engels. De deelnemers spreken de gehele week niet. Veel mensen die onze retraites hebben bijgewoond, spreken van 'voor' en 'na' de retraite, het is een levensveranderende ervaring.

Tijn en Juno delen ook manieren om de stilte levend te houden wanneer de retraite voorbij is. Meer en meer mensen ontdekken vandaag de dag dat slechts een paar minuten van regelmatige meditatie in stilte een betekenisvol verschil maakt in werk, relaties, gezondheid en geluk. We kennen allemaal wel het gevoel van flow: het leven is dan moeiteloos en magisch. Stilte brengt je terug naar die plaats van flow.

Tijdens een reis naar India ontmoette Tijn een oude yogi en hij vroeg hem wat de essentie van stilte was. De man antwoordde: 'Ga uit de weg'. Wanneer je niet langer in de weg van het leven staat, ervaar je je leven weer als moeiteloos.

Mandali Retreat Center.
Mandali is een prachtig nieuw retraite centrum, gelegen hoog op de rotsen aan de rand van het Lago d’Orta, in Noord Italië. Op slechts één uur rijden van Milaan. Het is een ‘not for profit’ centrum, gebouwd door de Mandali Foundation. Mandali komt van het Sanskriet Mandala, wat cirkel, verbinding en gemeenschap betekent. De architectuur is geïnspireerd op nabijgelegen middeleeuwse Italiaanse dorpjes. Door de hoge ligging en het gebruik van natuurlijke en plaatselijke materialen, zoals marmer en oud hout, ademt het centrum een serene en magische sfeer.

Het centrum biedt ruimte aan 60 gasten in prachtige kamers met uitzicht op het meer of de tuin. De bijgebouwen bestaan uit smaakvol ingerichte kamers en appartementen met pure materialen en aardse kleuren. In het hoofdgebouw is het restaurant met terras, waar drie keer per dag een heerlijke vegetarische maaltijd wordt bereid. De ‘tea corner’ heeft een selectie van diverse Yogi theeën, verse gember/citroen thee, fruit, noten, dadels, gember, citroen en verse munt. Er wordt geen alcohol geserveerd om het detox- en transformatieproces maximaal te ondersteunen. Naast de yoga- en meditatieruimte is er ook een stiltekamer en een. Op het stilteterras zijn knusse hoekjes met lounge bedden en zitzakken ingericht om je terug te trekken en in stilte te genieten van het adembenemende uitzicht.

Om de ontspanning en activatie van lichaam en geest te steunen is er veel aandacht besteed en het ontwerp en de inrichting van de spa, met een sauna, stoombad, een zwembad met uitzicht over de bergen en een buiten jacuzzi die uitkijkt over het meer. In de spa zijn tegen betaling diverse massages en behandelingen te boeken.

Het juweel van Mandali is de tempel in hart van het landgoed. Met de grote tempelruimte beneden en de prachtige Maria Dome boven, die wordt verlicht door een handgemaakte glazen kroonluchter uit Venetië.

Programma.

Day of Arrival.

16:00 - 17:00 Introduction. 
17:30 - 19:00 Yin Yoga.
19:00 - 19:30 Meditation. 
19:30 - Diner.

Consecutive days.

07:30 - 09:00 Dynamic Yoga & Meditation (no break)
09:00 - 10:00 Breakfast.
10:00 - 11:00 Inspiration class. Tijn en Juno 
11:00 - 12:30 Me-Time.

12:30 - 13.00 Silent Meditation. 
13:00 - 14:30 Lunch + siesta. 
14:30 - 16:00 Silent walk optional 
16:00 - 17:30 Me-Time

17:30 - 19:00 Yin Yoga. 
19:00 - 19:30 Meditation.
9:30 - Diner.

Day of departure.

07:30 - 09:00 Dynamic Yoga & Meditation (no break). 
09:00 - 10:00 Breakfast and checking out of your room. 
10:00 - 12:00 Closing and Sharing.

Na de introductie op de dag van aankomst wordt de stilte ingeluid, waarna er door de deelnemers gedurende de retraite niet meer wordt gesproken.

Iedere ochtend start je met een dynamische Vinyasa-Flow Yoga. yogales en meditatie met Tijn. Na de les maak je een stiltewandeling als je daar zin in hebt en heb je bewuste stille Me-Time waarin je jezelf in de stilte ontvankelijk maakt om je te laten inspireren en aangereikte tools te benutten. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijke meditatie en na de lunch een lekkere lange siësta.

Iedere middag delen Tijn en Juno tijdens de inspiratieklas inzichten en technieken die je tijdens de retraite kunt gebruiken om je geest tot rust te brengen, goed te aarden en je energie vrijer te laten stromen. Ook krijg je tools aangereikt die je kunt gebruiken om om te gaan met wat zich in de stilte in je bewustzijn aandient. Naast de geleide meditaties en begeleiding tijdens de yogalessen is dit het enige moment waarop er door de begeleiders wordt gesproken, de deelnemers zijn de hele week in stilte. Je sluit iedere dag af met een Yin Yoga les en een gemeenschappelijke meditatie.

Tijdens de retraite kun je een persoonlijke energetische clearing van Juno ontvangen die je helpt om oude spanning los te laten maar welke je ook ondersteunt in het detox proces, zowel, fysiek, emotioneel als mentaal.

Na het ontbijt op de dag van vertrek verbreken we de stilte waarna er ruimte is om woorden te geven aan je ervaringen.

Meditatie en Yoga.
In deze retraite beoefen je onder begeleiding van Daphne Luttger yoga als traditionele voorbereiding op meditatie. In de ochtend doen we een dynamische Vinyasa-Flow
 practice, in de middag Yin yoga. Zowel yoga als meditatie bevatten geen prestatie- of competitie-element waardoor de lessen voor alle niveaus geschikt zijn.

Deze week zal Daphne in de ochtend een  dynamische yoga practice geven (Vinyasa-Flow) Mocht je nieuw zijn met deze vorm van Yoga kan het best een uitdaging zijn om te blijven voelen waar je grenzen liggen.  Het is dan ook echt aan te raden om je te realiseren dat je niets te bewijzen hebt en dat je ook ambitie even naast je mat mag parkeren.  Zoek je grens op maar ga er niet overheen en weet dat je altijd in Childpose kunt komen als nodig is. Yoga gaat over verbinden van body, mind  en spirit. Het laten gebeuren i.p.v te sturen is misschien wel de grootste uitdaging. 

Yin Yoga is een practice die de 3 lichamen samenbrengt: het fysieke, astrale (gevoelens, emoties) en mentale (gedachten) die verbonden worden door de chakras en meridianen. Yin is ook een practice van bewustwording en loslaten die ervoor zorgt dat de Chi-stroom door ons bindweefsel wordt gestimuleerd en voor de mobiliteit in onze gewrichten terwijl we onze spieren ontspannen. Het zuivert de kanalen van het zenuwstelsel en de meridianen, wat een rustgevend effect heeft op lichaam en geest. Je kunt alles wat zich van binnen afspeelt observeren terwijl je lang in de pose blijft met een dieper begrip van alles wat komt en gaat (anicha, ook dit zal voorbijgaan.) zonder te labelen of te identificeren met dat wat "is" en zo een directe ontmoeting met jou waarheid ervaren.

Detox & Voeding.
Gedurende de retraite eet je bezielde, medicinale voeding waarvan je systeem gaat juichen, tot rust komt en je ontgift. Je eet geen vlees, zuivel, brood en suiker en drinkt geen koffie. Alle producten zijn van biologische kwaliteit. Detoxen is niet hetzelfde als vasten. De maaltijden zijn in buffet-stijl en er is ruim voldoende voeding, mocht je veel of extra energie nodig hebben.

Begeleiding.
Tijn Touber is auteur, muzikant en meditatieleraar. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn heeft inmiddels 6 boeken op zijn naam staan, schrijft columns, interviews en verhalen voor Ode en Happinez.

Juno Burger is energetisch therapeut en publiceert artikelen over het compassievolle hart. Hij gebruikt bewust de tijd met zichzelf, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen waar hij komt om uit te vinden waar hij kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. Zo is hij in de loop der jaren steeds meer beschikbaar geworden voor de diversiteit van het leven zelf. Deze beschikbaarheid is wat hij jou biedt. Een energetische ruimte waarin spanning zich kan ontladen zodat energie in jou vrijer kan stromen. Met deze 'bandbreedte' kan hij een enorme diversiteit aan energieën van mensen, ruimtes en situaties voelen en laten zijn. In de afgelopen jaren heeft hij duizenden huizen en mensen energetisch gereinigd en daarmee is een schat aan ervaring gegroeid. Die helpt niet alleen om wat vast zit in beweging te zetten of wat chaotisch is weer rustig te maken. Door de vele vlieguren is hij in staat om je uit te leggen hoe je dit zelf kunt doen en daarmee heb je een tool in handen om magisch en moeiteloos te leven!

Daphne Luttger (yoga) 
Daphne’s search in the outside world has brought her to her inner world. In 2008 she decided to take the Astanga Yoga Teacher Training with Johan Noorloos and Marcel van de Vis Heil. This decision has proven to be very important to her. She continued with advanced training with the help of Anat Geiger. Daphne has taken further workshops and trainings with David Swenson, Anthony Carlisi, Ross Rayburn, Mark Holzman and Martin Kirk, Kino Macgregor, Eddie Stern, Paul Dalaghan and her beloved teachers Paul and Suzee Grilley and Sarah and Ty Powers.

Though Daphne was trained in many styles of yoga like Free style Vinyasa and Hatha restorative, she now only teaches and practices Astanga,Yin yoga and Meditation/ Mindfulness. In these practices she finds the perfect balance between Yin and Yang qualities. In September 2015 she graduated as a Holistic Health Coach at the Institute of Integrative Nutrition (IIN) in New York and in December 2016, she completed the 60 hour Ayurvedic Nutrition Course with Coen van der Kroon.

Daphne hopes to inspire her students to turning their attention inward, getting in contact with their body, heart and mind, embracing their dualities and discovering that once you love yourself you automatically love others.

Massages & Spa.
Tijdens je verblijf in Mandali kun je gebruik maken van de faciliteiten van het Mandali Body Care Centre waaronder het zwembad, de buiten jacuzzi van waaruit je over Lago D'orta kijkt, de sauna en het stoombad. Massages en andere behandelingen kun je tegen betaling ter plaatse boeken bij de receptie van Mandali.

Kamerprijzen.
Alle prijzen zijn per persoon per week, inclusief BTW, accommodatie, eten en drinken, exclusief vlucht, transport van en naar Mandali en massages.

(Gespreide) Betaling en annulering.

 • Gespreid betalen zonder rente is mogelijk: aanbetaling bij boeking €350, restant in gelijke termijnen tot aan 1 maart 2020. Voor meer informatie over gespreide betaling mail juno@junoburger.com.
 • Annuleringsvoorwaarden retraite:
  • ​De aanbetaling bij boeking is €350, die is 'non-refundable’, of je nu in termijnen of in één keer betaalt.
  • ​Bij annulering:
   • tot 6 maanden voor de start van de retraite: 100% van het restant (prijs -/- €350 aanbetaling) retour.
   • Tussen 3 tot 6 maanden voor de start van de retraite: 50% van het restant (prijs -/- €350 aanbetaling) retour.
   • korter dan 3 maanden voor de start van de retraite: 0% van het restant (prijs -/- €350 aanbetaling) retour.

Reizen van en naar Mandali
Vanuit Nederland kun je zeer voordelig (EasyJet plm. €100 retour) naar Milaan Malpensa vliegen wat op ongeveer een uur rijden ligt van Mandali. Mandali heeft een overeenkomst met een lokaal taxibedrijf waarbij je met een groepje medereizigers een taxi of mini-van kunt delen. De kosten bedragen €120* voor een taxi die met drie personen gedeeld kan worden of €150* voor een mini-van die met 8 personen gedeeld kan worden (* enkele reis). Let op dat deze service alleen geldt voor Milaan Malpensa en niet voor de andere vliegvelden van Milaan!

© 2011 - 2020 RealEase™ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel