Uitgezocht.

Een van de meest bijzondere en paradoxale eigenschappen van clearing als levenswijze is dat het geheel is ontworpen om zichzelf overbodig te maken. Hoe langer je het pad loopt hoe meer je inziet dat er geen pad is wat ergens heen leidt, dit is het al. Hoe meer ervaring je hebt en leert, hoe minder je weet. Hoe meer je stopt met zoeken, hoe meer de antwoorden en inzichten jou magisch en moeiteloos weten te vinden. ‘Paradox is life’s logic’, zegt Osho en die logica staat haaks op de logica van de zoeker.

Dit alles is kraakhelder wanneer het zoeken stopt. Wat blijft er over als de zoeker niet meer is? Het leven zelf, in al haar diversiteit en intensiteit. Het staat 24 uur per dag aan je deur te kloppen maar er wordt niet open gedaan omdat de zoeker niet thuis is. Je bent onderweg naar iets wat je nooit heeft verlaten, wat je altijd al was en waar je van gemaakt bent. Life!

Om die reden is clearing geen teaching, het is een herinnering, een voortdurende realisatie. Het brengt je constant terug naar wat er nu in je leeft. Waar denk je aan, wat voel je, welke emoties ervaar je,wat zie je, wat weet je, hoe voelt je lijf? Dat geweldige lichaam is je interface tussen het energetische en de materie. Een briljante manier om een individuele, menselijke en aardse ervaring te hebben.

Hoe je lichaam onophoudelijk met je communiceert laat je zien hoe jij met dit leven omgaat. Die conditionering bepaalt of je in flow of in verzet bent. Bijna niemand leert of heeft geleerd hoe je de taal van je lichaam op die manier bewust kunt gebruiken. Door je ervaringswereld bewust te maken en alles wat zich daarin aandient te omarmen ontsluit je de meest magische plek van je hele wezen; het compassievolle hart.

In het samenkomen van bewust ervaren en compassie stroomt het leven door the tiny space in the heart, een haast mythische  plek in je systeem waar geen conflicten kunnen bestaan. Hier is het leven vrij van censuur, verkramping en persoonlijk lijden. Dit alles is dichterbij dan dichtbij; het is zo direct dat je er bijna automatisch overheen kijkt.

Stop met zoeken. Waar je behoefte aan hebt en naar verlangt zoekt jou, voortdurend. Connect bewust met je binnenwereld, stel jezelf steeds opnieuw de vraag; ‘wat leeft er nu in mij?’. Je zult verrast zijn over de subtiele en minder subtiele aanwijzingen van je lichaam waar het stroomt en waar het stagneert. Wat het ook is dat je opmerkt; Let it Be!

Om je te herinneren aan de eenvoud en diepgang van dit bewustzijn… bovenstaand interview geeft je hands-on tools en reminders om dit toe te passen in je eigen leven.