Laten zijn versus energetisch beschermen.

Een bol van goud licht, een haag van rozen of engelenwachters rond je aura zetten, de lijst van methodes om je energetisch te beschermen is lang en divers. Veel mensen hebben het gevoel dat ze het leven buiten de deur moeten houden om niet belast te worden door de enorme hoeveelheid energieën in en om je heen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je je ergens tegen moet beschermen is het vertrekpunt veelal angst, oordeel of ontkenning. Je hebt het idee of gevoel dat datgene waarvoor je je afschermt je schade kan berokkenen, je overmant of in bezit neemt. Het is logisch dat als je iets ervaart dat onprettig is je eerste reactie is om dit buiten te sluiten en te voorkomen dat je het nog een keer ervaart. Echter, het effect van energetisch afschermen is precies het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken.

Wie goed kijkt naar energetisch afschermen ziet dat het eigenlijk verzet is tegen wat zich aandient. Door dit verzet gebeuren er twee dingen. Allereerst geef je hetgeen je buiten probeert te sluiten steeds meer energie, je maak het krachtiger en groter en daardoor krijgt het steeds meer macht over je. Tegelijkertijd ontkracht je jezelf omdat je voortdurend het gevoel hebt van een onzichtbare vijand die je iets aan kan doen. Dit wordt versterkt door het idee dat je iets buiten jezelf nodig zou hebben zoals een bol van goud licht of een haag van rozen die het voor je op gaat lossen. Onbewust en onbedoeld investeer je in het conflict dat je zo graag wilt oplossen en daardoor merk je op termijn dat je steeds meer moet doen om hetzelfde effect van de bescherming te behouden. Logisch, want in je verzet maak je de onzichtbare vijand steeds krachtiger en moet de spreekwoordelijke muur die je zou beschermen steeds hoger en dikker worden. Een heilloze weg.

Zo kun je er achter komen dat je misschien wel helemaal geen last hebt van hetgeen je ervaart maar juist van je verzet hiertegen. Er is nog nooit iemand dood gegaan aan het voelen van angst, boosheid of verdriet maar het verzet ertegen creëert een enorme hoeveelheid toxische spanning in je systeem die je ziek maakt. Dit is confronterend omdat het je laat zien dat je niet goed hebt geleerd of in staat bent om zo met het leven om te gaan dat het geen belastend effect op je heeft. Tegelijkertijd is het een uitnodiging om te onderzoeken wat er gebeurt als je het leven in je hart sluit in plaats van het buiten te sluiten.

Je compassievolle hart heeft het unieke vermogen om het leven in al zijn facetten volledig te ervaren en tegelijkertijd compleet te laten zijn. De energetische effecten hiervan zijn magisch. Je laat oude spanning los, leert je systeem om op een bewuste manier zo om te gaan met het leven dat je niet steeds opnieuw dezelfde spanning opbouwt en last but-not-least help je in het proces je omgeving om spanning los te laten in jouw nabijheid. En daarmee wordt jij steeds krachtiger en waarvoor je je wilde beschermen steeds meer ontkracht. Je leert door bewust te ervaren en te laten zijn het zenuwstelsel letterlijk dat deze energieën of frequenties vrij kunnen worden beleefd zonder belastend voor je te zijn. Hiermee vergroot je je  bandbreedte waardoor je steeds meer aspecten van het leven met een toenemende intensiteit kunt ervaren zonder in reactie te gaan of er door belast te worden. Dit geldt voor emoties, gedachten, gevoelens en fysieke sensaties maar ook voor elektrostress, aardstraling en zelfs de bijwerkingen van medicijnen!

Dit leidt er uiteindelijk toe dat je overal en met iedereen kan zijn, volledig beschikbaar bent voor wat zich aandient en te allen tijde helemaal bij jezelf bent. Dat is vrijheid voor het leven zonder enige noodzaak voor bescherming!